Чланци

Будући прваци

Поштовани родитељи будућих првака,

Ове године у први разред полазе сва деца рођена од 1.3.2013. до краја фебруара 2014. године. Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање.

Чланом 55. Закона о основном образовању и васпитању прописано је да је школа дужна да упише свако дете са подручја школе, а да може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним и кадровским могућностима школе. Родитељ, односно законски заступник , може да поднесе захтев изабраној школи за упис детета најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис.

Подношење захтева које врше родитељи будућих првака који територијално не припадају нашој школи трајаће  до 1. фебруара..

Подсећамо родитеље чија су старија деца већ наши ђаци, који желе да и своју млађу децу упишу у нашу школу, а територијално не припадају школи, такође морају да доставе своје захтеве секретару школе најкасније до 01. 02. 2020. године.

 

 

 

Молба коју родитељ лично предаје секретаријату школе треба да садржи разлог због кога желите да упишете дете у нашу школу, основне податке о детету, име и презиме, адресу и контакт телефон родитеља.

 

Молимо родитеље деце која територијално припадају школи да од 1. априла 2020. године до 31. мaja 2020. године пријаве своју децу за упис код секретара школе.

 

Упис деце за полазак у школу могу вршити искључиво родитељи, односно њихови старатељи!

 

Приликом пријављивања за упис и тестирање, у секретаријату школе предају се следећа документа:

 

- копија извода из Матичне књиге рођених;
- копија пријаве места боравкa;
- потврда од лекара из Дома здрављa Палилула;
- потврда о завршеном предшколском програму. Ова последња потврда може бити предата и накнадно, када дете заврши предшколски програм.

 

Извод из Матичне књиге рођених и пријава пребивалишта се могу прибавити електронским путем на захтев родитеља код секретара школе.

 

Дете је уписано у први разред када родитељи предају сва тражена документа секретару школе.

 

Упис се врши код секретара школе од 9 до 14 часова сваким радним даном, изузев уторка  када је упис од 14 до 19 часова. Приликом уписа секретар заказује тестирање код психолога школе.

 

претрага