Чаробне руке- уради сам!

vredne ruke2 чаробне руке – уради сам!

Као и сви прваци наше школе, тако смо и ми, ученици I1, ових дана учили нове садржаје из предмета свет око нас . Истраживали смо , откривали и упознавали материјале.

Препознавали смо их у предметима и грађевинама у нашем окружењу. Опипавајући их и посматрајући, сазнавали смо њихове особености и могућности које пружају . Открили смо и како их можемо преобликовати, али и које алате треба употребити, да би се од материјала добио производ.

Vredne ruke1А онда су наше чаробне руке добиле задатак!

Почели смо сакупљајући нама доступне материјале: папир, картон, пластику, стиропор, дрво ,стакло... Машти је пуштено на вољу! У главама су се рађале идеје. Бирани су алати, преобликовали су се већ постојећи облици, спајало наизглед неспојиво. Кутије су постајале роботи, тегле лампе и држачи за оловке, ваљци од картона омиљени цртани јунаци, кутија за јаја страшни алигатор. Неке смо чак и оживели , удахњујући им живот померањем конопца или снагом ветра. Роботи су намигивали , а лутке на канапу постајале играчи.

И свега тога не би било , да нам у раду нису помогли наши родитељи. Хвала им на томе!

У нашим свескама је остао траг у облику дневника рада, који садржи све важне податке, од времена рада ,преко евиденције материјала, алата, производа. У нашим срцима велико задовољство због учења кроз игру и рад. А ви, уколико желите да видите ко живи у нашој кући за лутке, пођите на нашу малу, виртуалну изложбу!                   Кликни овде!

претрага