Чланци

У сусрет Новој години

деда мраз21Циклус радионица: У сусрет Новој години

Од теста до новогодишњих украса

У петак, 26. новембра, учитељица Дубравка Мацут је са својим ученицима из одељења II-3 и њиховим родитељима организовала прву у низу радионица у оквиру циклуса под називом У сусрет Новој години.

Циљ овог циклуса јесте подстицање сарадње школе и породице, омогућавање родитељима да уживају у групној активности са својим дететом и осете све чари предстојећих празника.

Првој у низу радионица је полазна тачка тесто а финални производ новогодишњи украс за јелку. Гостујући предавач је била Весна Гаљак, сликарка и бивша ученица наше школе.

Она је водила све присутне кроз процес прављења украса. Весна и Дубравка су поделиле са родитељима многобројне идеје око тога на који начин могу квалитетно и креативно да проведу време са својом децом.

Ученици и родитељи су уживали обликујући унапред припремљено тесто. У радионици је учествовало и неколико ученика VI-3 који ће на свом часу ликовне културе едуковати своје другаре како да направе украсе. Смех, игра и радост су три речи које описују атмосферу која је тог дана владала у учионице II-3.

Родитељи су предложили да се овакав вид радионица понови и исказали жељу да поново учествују у радионицама овог типа. На тај начин је пружен допринос очвршћивању сарадње породице и школе. Исто тако, једнократна радионица претворена је у циклус радионица у којима ће, у то смо убеђени, уживати и родитељи и ученици.

Радионица је одржана у две групе у складу са свим епидемиолошким мерама.

Кликом на слику можете погледати радове у већем формату!

снеско1снеско1снеско2снеско2 2деда мраз21украсукрасиукраси1јелка2јелкица11чарапаураси3

претрага