Пустовање као сликарста техника

vuna pustovanjeУ петак, 10. децембра, учитељица Дубравка Мацут је са својим ученицима из одељења II-3 и њиховим родитељима организовала другу у низу радионица у оквиру циклуса под називом У сусрет Новој години.

Циљ овог циклуса јесте подстицање сарадње школе и породице, омогућавање родитељима да уживају у групној активности са својим дететом и осете све чари предстојећих празника.

Ова радионица је родитељима показала да вуна не мора нужно да се користи као материјал за прављење одевних предмета, већ има и велики потенцијал као материјал за прављење слика. На самом почетку радионице, учитељица Дубравка је одржала кратку уводну презентацију о значају вуне за човека и могућностима њене примене. Затим је Весна Гаљак, која је и овог пута била гостујући предавач, ученицима и родитељима приказала технику пустовања. Одушевљење на лицима присутних је било и више него очигледно. Било је изузетно тешко разграничити ко је више узбуђен и ко више не може да дочека да се опроба у овој техници – ученици или њихови родитељи?

Одржавање ове радионице говори о томе да знање и вештине које учитељи усвоје на семинарима стручног усавршавања које похађају, заиста и примењују у свом раду. Са техником пустовања вуне учитељица Дубравка се упознала на семинару који је организовала организација Етно група. Одмах је увидела потенцијал ове технике и почела да се бави организацијом друге радионице која је успешно реализована.

Кликом на линк можете погледати остале радове вредних  руку малих ученика наше школе!

Срећни Божићни и новогодишњи празници!

претрага