Почетна страна

ЗИГУРАТИ и ПИРАМИДЕ

ziguratiУченици петих разреда су уз подршку наставнице историје Јелице Пендић припремили изложбу аритектонских грађевина Старог Истока. На изложби своје место су нашле египатске пирамиде и сумерски зигурати или тзв.степенасте, односно терасасте пирамиде.

Опширније: ЗИГУРАТИ и ПИРАМИДЕ

Аја Софија

sofija

Ученици шестих разреда који су учили историју Византије уз помоћ наставнице Јелице Пендић, одлучили су да оживе најлепшу грађевину Источног Римског царства, чувену Свету Софију.Рад на макетама је био крајње забаван, а изложба је приказана у холу школе. Аја Софија или Црква Свете Мудрости била је највећа црква у Византији. Саграђена је у време цара Јустинијана у Цариграду и представља једно од највећих градитељских достигнића Византије и целог средњег века.

Опширније: Аја  Софија

Прародитељка

pra2

Ученици петих разреда правили су у оквиру историјске секције правили реплике чувене фигуре из Лепенског Вира, зване –Прародитељка-Археолошко налазиште Лепенски Вир налази се близини Доњег Милановца, и средиште једне од најзначајнијих праисторијских култура.

Опширније: Прародитељка

НА ДРИНИ ЋУПРИЈА

nadrinicuprijaЗадужбина великог везира Мехмед паше Соколовића, не само што је била инспирација нашег велоког нобеловца Иве Андрића, него је заинтригирала и ученике седмих разреда који су оживели ово импресивно архитектонско чудо, својим макетама. Мост Мехмед-паше Соколовића или како га данас зову, Стари мост у Вишеграду, налази се у близини границе Србије и Републике Српске.

Опширније: НА ДРИНИ ЋУПРИЈА

Изложба стваралаца –Дани европске баштине-

 evropska bastinaОд петка 20.септембра до 7.октобра 2019.године у Галерији Карст Музеја Јована Цвијића(Јелене Ћетковић 5), музеја у саставу Музеја града Београда, отворена је изложба радова који су послати на конкурс Недеља стваралаца европске баштине, одржан у мају ове године. Изложба се одржава у 4 града истовремено-Београду, Кикинди, Нишу и Крагујевцу, у оквиру манифестације Дани европске баштине. Међу радовима деце из Србије била су и 4 рада деце из школе Стеван Сремац која су била веома запажена на европском такмичењу, а која су представљена и на овој изложби града Београда. Браво за наше креативе ђаке!

претрага

Бројач

2196483
Данас
Јуче
Ове нед.
Претх. нед.
Овог месеца
Претх. месеца
Укупно
646
2463
18207
2175822
46988
75039
2196483

Your IP: 18.232.35.62
Server Time: 2024-03-29 10:12:04