Сарадња са манастиром Студеница

manastir sДа дечија креативност нема границе и да спаја наизглед неспојиво показују и радови ученика шестог разреда који су стигли до званичног сајта манастира Студеница. И ове године у оквиру историјске секције настали су божанствени радови ученика који су се допали и Управи манастира Студеница који је објавио причу и видео о њима. Сарадњу је иницирала наставница историје Јелица Пендић како би промовисала велики труд деце, али и родитеља који су спремни увек за сарадњу са школом.

Више информација можете наћи на сајту манстира Студеница:

https://manastirstudenica.rs/ucenici-os-stevan-sremac-iz-borce-napravili-maketu-manastira-studenice/

Опширније: Сарадња са манастиром Студеница

Ликовна радионица у Музеју примењене уметности

Ликовна радионица 5У оквиру 57. дечијег октобарског салона реализовали смо ликовну радионицу на тему Бициклом око планете, у Музеју примењене уметности.

Први део наше посете је протекао у разгледању изложбе на тему путовања. Кустос музеја нас је провео кроз изложбу уз предавање о различитим ликовним техникама, медијима, начинима на који појединац или група могу да се изрази ликовним радом. Ученици су били врло заинтересовани за предавање, имали су мноштво питања и идеја на који начин би још могли да дођу до ликовног решења .

Опширније: Ликовна радионица у Музеју примењене уметности

Додела награда на 57. Дечијем октобарском салону у Музеју примењене уметности

Додела награда77,,Путовања, ах та путовања" је слоган под којим је одржан овогодишњи 57. дечији октобарски салон. На конкурс је пристигло преко 600 радова.

Групни рад одељења III - 3, под називом ,,Свет је књига", освојио је друго место на овогодишњем октобарском салону.

Рад се састоји из два дела, први је књига а други део је тродимензионални-весели аутобус. Књига у себи садржи фотографије, цртеже и текстуалне описе земаља које би ученици волели да посете, позивајући притом странце да се упознају са лепотама Србије. Други део рада је тродимензионални-весели аутобус који позива на путовања. Украшен је: лепезама, фото-апаратом, наочарима за сунце, даском за једрење, палмама, пирамидама, бродом, различитим путоказима, венецијанском маском и мноштвом детаља који позивају на путовање.

Опширније: Додела награда на 57. Дечијем октобарском салону у Музеју примењене уметности

Шта детету треба да расте до неба

Дечја недеља      - Шта детету треба да расте до неба 1Једна од активности поводом Дечије недеље била је писање порука на тему Шта детету треба да расте до неба . Ученици III -3 су показали своју креативност у ликовном и литерарном стваралаштву.

Заједничким, тимским радом, направили су, декорисали и исписали стихове на кутији у коју су убацивали своје поруке. Порукама су исказали своје мипљење о томе шта је њима неопходно да би расли здраво и правилно се развијали као личности.

      Дубравка Мацут, учитељица   III-3

Опширније: Шта детету треба да расте до неба

Kаба

KabaКаба алази се у средини велике џамије у Меки. Каба за муслимане представља средиште света и они сматрају да је она прво што је Алах створио. Макете Кабе правили су ученици шестих разреда који на часовима историје уче о настанку ислама. Изложба радова је постављена у кабинету историје.

претрага