Египатске пирамиде и сумерски зигурати

Ученици 5.разреда који на часовима историје уче историју антике, одушевњени цивилизаацијама  Старог  Египта и Месопотамије одлучили су да направе макете грађевина које су понос ових цивилизација. Реч је о чувеним египатским пирамидама и сумерским зигуратима. Своју креативност  маштовити петаци су уз помоћ наставнице историје Јелице Пендић изразили кроз изложбу коју су назвали "Борчанске пирамиде" и коју су приказали јавности у холу школе.

 piramide 001a    piramide 002a
  piramide 004a     piramide 007a

Позоришни фестивал на немачком језику

Други позоришни фестивал на немачком језику

Сомбор, 6. и 7. новембра 2015.

n 

Девет ученика петог, шестог и седмог разреда и наставница немачког језика Милица Маневски чинили су екипу која је путовала у Сомбор на фестивал у организацији домаћина - Удружења Немаца „Gerhard“.

Опширније: Позоришни фестивал на  немачком језику

Јесењи распуст

ramondaПрема школском календару понедељак 09. и уторак 10. новембар 2015. године су ненаставни дани а среда 11. новембар 2015. године је државни празник Дан примирја у Првом светском рату, такође ненаставни дан. Настава почиње у четвртак 12. новембра по уобичајеном распореду. 

Поносни на наше ђаке !

   У оквиру акције „Помоћ и подршка деци мигрантима“, Ђачки парламент је организовао прикупљање донација. Наши ученици су поново показали да имају велико срце...❤❤❤

 dana2dana1dana4

Прво место у граду :)

NASLOVNA1   Наша школа је освојила  прво место на конкурсу  ''Градске чистоће'' за  најуређеније школско  двориште у граду. Тим  поводом је школу посетила  Снежана Ђурић, градски  секретар за образовање и  генерални директор  ''Градске чистоће''  Мирослав Богдановић. Овај  догађај су забележиле ТВ  Коперникус и ТВ Пинк.

   

Помоћ деци мигрантима

 migranti 11У  школи  је  почела  акција "Помоћ  деци  мигрантима". Молимо  Вас да  сакупите  одећу, средства  за  хигијену , конзервирану  храну  и  предате  одељенском старешини.

 

Продужени боравак

produzeni boravak19Продужени боравак почиње са радом у нашој школи  01. 09. 2015. године. Добро нам дошли:)

претрага