Почетна страна

Чаробне руке- уради сам!

vredne ruke2 чаробне руке – уради сам!

Као и сви прваци наше школе, тако смо и ми, ученици I1, ових дана учили нове садржаје из предмета свет око нас . Истраживали смо , откривали и упознавали материјале.

Препознавали смо их у предметима и грађевинама у нашем окружењу. Опипавајући их и посматрајући, сазнавали смо њихове особености и могућности које пружају . Открили смо и како их можемо преобликовати, али и које алате треба употребити, да би се од материјала добио производ.

Vredne ruke1А онда су наше чаробне руке добиле задатак!

Почели смо сакупљајући нама доступне материјале: папир, картон, пластику, стиропор, дрво ,стакло... Машти је пуштено на вољу! У главама су се рађале идеје. Бирани су алати, преобликовали су се већ постојећи облици, спајало наизглед неспојиво. Кутије су постајале роботи, тегле лампе и држачи за оловке, ваљци од картона омиљени цртани јунаци, кутија за јаја страшни алигатор. Неке смо чак и оживели , удахњујући им живот померањем конопца или снагом ветра. Роботи су намигивали , а лутке на канапу постајале играчи.

И свега тога не би било , да нам у раду нису помогли наши родитељи. Хвала им на томе!

У нашим свескама је остао траг у облику дневника рада, који садржи све важне податке, од времена рада ,преко евиденције материјала, алата, производа. У нашим срцима велико задовољство због учења кроз игру и рад. А ви, уколико желите да видите ко живи у нашој кући за лутке, пођите на нашу малу, виртуалну изложбу!                   Кликни овде!

претрага

Бројач

893135
Данас
Јуче
Ове нед.
Претх. нед.
Овог месеца
Претх. месеца
Укупно
367
625
2852
872655
24458
16159
893135

Your IP: 3.215.77.193
Server Time: 2021-04-21 16:47:37