Почетна страна

„Дабар“ – међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености

dabar1 

„Дабар“ је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености, намењено свим ученицима који су заинтересовани за различите области рачунарства и информатике, са нагласком на програмирању. Реализује се у неколико категорија према узрасту ученика и на два нивоа : школском и републичком. Ученици кроз ово такмичење сазнају како на занимљив и забаван начин могу решавати различите проблеме. Сви задаци се раде on – line.

Ове године, по први пут у нашој школи организовано је ово такмичење у категорији „Дабарчић“ (5. и 6. разред), под менторством наставнице Данке Мрдак. Такмичење је спроведено у рачунарској учионици. У поменутој категорији, на школском нивоу, ове године такмичило се нешто више од 19 000 ученика из целе Србије. Дамјан Гашић, ученик одељења 51 пласирао се на републички ниво такмичења, који је одржан 15. децембра у Математичкој гимназији, где је, такође постигао завидан успех. Честитамо Дамјану и желимо му пуно успеха у даљим такмичењима.

dabar mg 1

Опширније: „Дабар“ – међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености

" ТИ ОДЛУЧИ"

      Покрајински секретаријат за здравство припремио је 32 кратка ТВ формата , 2 ТВ спота и 8 анимираних филмова едукативног саджаја на тему превенција и контрола хроничних незаразних болести. Серијал ових ТВ емисија под називом " Ти одлучи"  доступан је на сајту www.tiodluci.rs

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Традиционална хуманитарно-спортска манифестација Црвеног крста Палилуле, под називом Трка за срећније детињство, која више од три деценије крајем октобра окупља ученике основних и средњих школа. Као и сваке године ученици наше школе су узели учешће у великом броју. Куповином 50 стартних бројева од по 50 динара и ученици који нису заинтересовани за трку, учествовали су у прикупљању средстава за решавање неког од ургентних социјалних проблема палилулских ученика.

Наша школа има одличне спортисте, чак су неки постали озбиљни атлетичари после учешћа на овој трци. И ове године постигли су сјајне резултате.

Ученике су 16.10.2018. водиле наставнице задужене за праћење активности Црвеног крста у нашој школи

Мирослава Симић, Јелена Маркварт и Верица Лазић

v12

 

Опширније: ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Фестивал науке 2018.године

У недељу од 10 до 13 часова 82 ученика и три наставника ОШ "Стеван Сремац" били су на Фестивалу науке у Београду. Ученици су у две хале посматрали и учествовали у бројним експериментима из области физике, биологије, хемије , али и историје , географије, геологије,екологије... Слике које видите могу да посведоче да је то било корисно испуњено време и да је расположење било на највишем нивоу. 

  

 

                        Наставници: Јелена Маркварт, Верица Лазић и Видосав Поповић

31а

Опширније: Фестивал науке 2018.године

ВАВИЛОНКСА КАПИЈА и ЗИГУРАТИ

9a  Ученици петих разреда који уче историју Старог Истока, одушевљени су грађевинама славне Месопотамије. Највише их је импресионирала капија богиње Иштар која је једна од осам капија града Вавилона. Капија је изграђена за време вавилонског владара Набуходоносора око 575.год.п.н.е., и сам цар је сматрао главном. Граћена је од камена и емајлираних плочица и била је висока 47м. Управо захваљујући материјалу од кога је грачена,она је последњи остатак древног Вавилона који је био грађен од непечене цигле и временом се претворио у блато..Друга граћевина која је привукала пажњу петака јесу пирамиде које су градили Сумери, чувене степенасте пирамиде,зигурати. Наставница историје Јелица Пендић је изложила њихове радове у холу школе.

8a 

10a

 

претрага

Бројач

2285428
Данас
Јуче
Ове нед.
Претх. нед.
Овог месеца
Претх. месеца
Укупно
1865
812
7387
2244732
2677
82481
2285428

Your IP: 18.216.83.240
Server Time: 2024-05-02 22:57:25