Фестивал науке 2018.године

У недељу од 10 до 13 часова 82 ученика и три наставника ОШ "Стеван Сремац" били су на Фестивалу науке у Београду. Ученици су у две хале посматрали и учествовали у бројним експериментима из области физике, биологије, хемије , али и историје , географије, геологије,екологије... Слике које видите могу да посведоче да је то било корисно испуњено време и да је расположење било на највишем нивоу. 

  

 

                        Наставници: Јелена Маркварт, Верица Лазић и Видосав Поповић

31а

Опширније: Фестивал науке 2018.године

ВАВИЛОНКСА КАПИЈА и ЗИГУРАТИ

9a  Ученици петих разреда који уче историју Старог Истока, одушевљени су грађевинама славне Месопотамије. Највише их је импресионирала капија богиње Иштар која је једна од осам капија града Вавилона. Капија је изграђена за време вавилонског владара Набуходоносора око 575.год.п.н.е., и сам цар је сматрао главном. Граћена је од камена и емајлираних плочица и била је висока 47м. Управо захваљујући материјалу од кога је грачена,она је последњи остатак древног Вавилона који је био грађен од непечене цигле и временом се претворио у блато..Друга граћевина која је привукала пажњу петака јесу пирамиде које су градили Сумери, чувене степенасте пирамиде,зигурати. Наставница историје Јелица Пендић је изложила њихове радове у холу школе.

8a 

10a

 

Јесењи распуст 2018

  Јесењи  распуст  траје  четири дана, од 9. до 12. новембра. Поклапа се са обележавањем Дана примирја у Првом светском рату , 11.новембра.

 

   У четвртак , 8.11.2018.године радиће се по распореду од петка.

    

 

Сремчеви дани 2018

Поводом обележавања 218 година од оснивања школе у Борчи и 63 године под именом ''Стеван Сремац'', у школи се традиционално одржавају Сремчеви дани од 19.11. до 23.11.2018.
      У оквиру Сремчевих дана ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда се такмиче у квизу Познавање српског језика и књижевности.За ученике петог и шестог разреда квиз ће бити  у уторак  20.11.2018. , а за ученике седмог и осмог разреда у среду 21.11.2018.године.

     Свечана академија поводом Дана школе ће се одржати у петак, 23. новембра 2018. године у холу школе.

У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ

У оквиру историјске секције, и ове школске године, наставнице историје су водиле ученике шестих разреда у обилазак Смедеревске тврђаве. Сунчана субота, 6.октобра била је резервисана за посету последњој средњовековној престоници Србије, граду Смедереву и јединој равничарској тврђави у Европи-тврђави деспота Ђурађа Бранковића

5a

 

6a 7a

претрага