У посети римском граду

   

1aa

  У организацији наставница историје, Мирјане Милошевић и Јелице Пендић, ученици петог разреда су посетили једну од престоница римског царства- антички град Сирмијум који се налазио на месту данашње Сремске Митровице. Одушевљење петака остацима римске цивилизације, тако далеке временски, а тако нама близу територијално, било је очигледно. Пуни утисака и сувенира, насмејани, вратили су се кући из престонице Рима.

Опширније: У посети римском граду

Градско такмичење из енглеског језика 2017.

Тако  се  то  ради  код  нас  у  "Сремцу"

     Ове године, заиста имамо разлога да будемо поносни на наше ученике што се тиче такмичења из енглеског језика.

   Осим наших HIPPO 2017 полуфиналиста о којима смо већ писали, имамо и два ученика осмог разреда која су освојила друго место на Градском такмичењу из енглеског језика које је одржано 25. 3. 2017. године, и тиме обезебедила пласман на Републичко такмичење.

  Све честитке нашој Марији Брзаковић, ученици VIII1,чија је наставница Ангелина Божовић и Лазару Ђерију ученику VIII4,чија је наставница Марина Копиловић.

  Желимо им много успеха на предстојећем Републичком такмичењу! Сигурни смо да ће се вредно припремати и да успех неће изостати. 

eng1

ИЗЛОЖБА ГРЧКИХ СТУБОВА

izložba grčkih stubova 

 Ученици петог разреда су показали своју креативност прављењем стубова грчке архитектуре. На тај начин су одали почаст сјајној грчкој култури која је и данас инспирација за многе ствароце. Ученици су показали и на часовима историје код наставнице Јелице Пендић велико интересовање за античку историју Грчку. 

800 година од крунисања Стефана Првовенчаног за краља и 940 година од крунисања Михаила Војисављевића за краља

krunisanje pano

     Поводом велоког јубилеја који се обележава ове године- 800 година од добијања краљевске круне од римског папе, чиме је Стефан Немањић постао први српски краљ и још већег јубилеја којим се обележава 940 година од крунисања Михаила, дукљанског краља, за краља свих српских земаља- ученици шестог разреда су направили изложбу коју су током фебруара и марта изложили у холу школе. У реализацији изложбе имали су велику подршку и помоћ наставница историје, Мирјане Милошевић и Јелице Пендић.

Продајна изложба у библиотеци

До 15. новембра у библиотеци школе одржава се продајна изложба издавачке куће "Одисеја".

Децо, чека вас много занимљивих наслова...
Ваши библиотекари ♥

претрага