Свакодневни живот у прошлости

kula1ВОЛИМ СВАКОДНЕВНИ ЖИВОТ

Ученици шестих разреда који као слободну активност похађају часове Свакодневног живота у прошлости, своју креативност показују на готово сваком часу. Врло радо су осмислили свој породични грб, писали арапским писмом,правили средњовековне повеље, цртали средњовековне витезове и сл. Њихови радови красе пано у холу школе.

А у оквиру историјске секције, шестаци су правили макету Свете Софије, најславније грађевине Византије!

Опширније: Свакодневни живот у прошлости

Зорана Станковић

CrtezKinaУченица Зорана Станковић 8/3  учествовала је на конкурсу "Кина у мојим очима"  поводом обележавања Дана Института Конфуције и  освојила прво место. Поносни смо на Зорану и  сигурни смо да ће ваквих признања бити још пуно.

Опширније: Зорана Станковић

Споменик на Церу

spomenik2 РАДОВИ УЧЕНИКА ОСМИХ РАЗРЕДА

Ученици осмих разреда који уче о Првом светском рату, направили су макете спомен-костурнице на Церу, као знак сећања на чувену победу српске војске и сила Антанте у Великом рату. Битка је вођена у селу Текеришу од 15-19. августа 1914. године између српске и аустроугарске војске. На челу српске војске био је Степа Степановић. Спомен костурница је у облику природне стене висине 10 м, а на врху споменика се налази орао, који у кљуну држи ловоров венац као симбол мира. Споменик је окренут ка Дрини. По жељи краља Александра, да победник гледа на победника, ка Церу је окренут и Београдски споменик. Радови ученика су изложени у холу школе.

Опширније: Споменик на Церу 

19.10. настава само онлајн ( online )

Обавештени смо од стране ЈКП „Београдски водовод и канализација“, да у понедељак 19.10.2020. године од 08:00 до 18:00 сати, неће бити воде и да је обезбеђена  ауто-цистерна. С обзиром на тренутно стање поводом корона вируса и да је потреба за одржавањем хигијене кључна,  настава ће се тај дан одржавати само онлајн.

претрага