Бесплатни уџбеници 1. и 2. разред

 

 

Поштовани родитељи,

 

Како од 20.08.2021. почињу пријаве на ЈАВНИ ПОЗИВ који је расписао Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике јавних основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину, чији је рок за пријављивање 30. септембра 2021. године, у прилогу Вам достављамо обрасце који се прилажу уз пријаву, као и сам портал за пријављивање који ће бити активан од 20. августа од 00:00 часова.

 

 

Родитељи  који  су  деци  наручивали  књиге  преко  школе и започели плаћање  потребно  је  да  уплате  цео  износ како је наведено  у  уговору, пошто  ће њима  књиге   стићи  преко  школе , а новац ће им бити рефундиран на жиро рачун ( упутство је у прилогу)

 

Пријаве се подносе електронски преко следећег линка: https://portalfondacija.infostan.rs/

Све додатне информације налазе се у следећој објави Фондације:

http://www.fondzamladebeograd.rs/156-linkzaprijavu.html

 

Vesela deca iz Sremca kao partneri eTwinning projektu Our well-being

ми плешемоŠta sve mogu vesela deca iz Sremca? Mogu sve kada imaju dobar motiv i slobodu da ispolje svoju kreativnost na način koji im najviše odgovara.

Ove školske godine, petaci i šestaci (a i poneki sedmak) OŠ „Stevan Sremac“ učestvovali su u međunorodnom eTwinning projektu pod nazivom Our well-being zajedno sa dve osnovne škole iz Hrvatske, jednom osnovnom školom iz Italije i dve osnovne škole iz Srbije. Klikom na sliku možete videti radove naših učenika!

Autorke ovog projekta su Tajana Bundara (profesorka engleskog i nemačkog jezika iz Splita, Hrvatska) i Natalia Karači (profesorka engleskog jezika iz Palerma, Italija), a naša škola je učestvovala u njemu u svojstvu partnerske škole.

Teme koje su učenici istraživali odnose na zdrave stilove života (sreća, zdrava ishrana, vitamin D, dovoljna količina sna, značaj fizičke aktivnosti, uticaj muzike i umetnosti na zdravlje i slično), a ostavljena im je sloboda da predstave rezultate svojih istraživanja na način koji im najviše odgovara.

Опширније: Vesela deca iz Sremca kao partneri eTwinning projektu Our well-being

Тематски дан је реализован у оквиру семинара "Школа за 21 век"

тематски дан1У одељењу 6/5, дана 27. и 28. 5. 20201. године, реализован је тематски дан под називом Облици и њихова примена у свакодневном животу.

Тематским даном било је обухваћено шест предмета, а реализовало га је осам наставника:

  1. Енглески језик (Марина Копиловић)
  2. Математика (Мирјана Маркушић и Петар Панић)
  3. Физика (Дивна Вујашевић)
  4. Ликовна култура (Бранкица Кончаревић)
  5. Техника и технологија (др Драгана Маркушев)
  6. Информатика и рачунарство (Мирјана Микић и Сања Боснић Димић)

Опширније: Тематски дан је реализован у оквиру семинара "Школа за 21 век" 

Пролећни распуст 2021

У четвртак  29.априла   2021. године почиње   пролећни   распуст  .

    У  школу  се  полази  у  понедељак  10.маја  2021. године  и  то  парна  смена  пре  подне, а  непарна  после  подне.

    Свим  ученицима колектив  ОШ " Стеван  Сремац"  жели  весео  распуст и  срећне ускршње празнике!

Tradicionalna-uskrsnja-jaja-na-zelenoj-livadi

Споменик рударима-Косовска Митровица-

Spomenik rudarimaУченици осмих разреда су добили задатак да одаберу један од споменика Другуг светског рата у Југославији и да направе макету истог. Од 7 предложених споменика, ученици су се определили да праве споменик подигнут у част палих рудара који су се борили за ослобађање Југославије у периоду 1941-1945. Споменик се налази на Косову, на брду изнад Косовске Митровице.

Кликом на овај линк можете погледатиа радове других ученика!

Грчка архитектура -онлајн изложба

 

ovanУченици петих разреда су приредили изложбу макета грчких стубова. Грчки стубови-дорски, јонски и коринтски су били тема којом су се бавили петаци који тренутно уче историју старе Грчке. Обзиром на ситауцију која је школе поново пребацила на наставу на даљину, изложба је организована онлајн. Кликом на овај линк  погледај и друге радове ученика!

претрага