Будући прваци

Поштовани родитељи будућих првака,

Ове године у први разред полазе сва деца рођена од 1.3.2013. до краја фебруара 2014. године. Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање.

Чланом 55. Закона о основном образовању и васпитању прописано је да је школа дужна да упише свако дете са подручја школе, а да може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним и кадровским могућностима школе. Родитељ, односно законски заступник , може да поднесе захтев изабраној школи за упис детета најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис.

Подношење захтева које врше родитељи будућих првака који територијално не припадају нашој школи трајаће  до 1. фебруара..

Подсећамо родитеље чија су старија деца већ наши ђаци, који желе да и своју млађу децу упишу у нашу школу, а територијално не припадају школи, такође морају да доставе своје захтеве секретару школе најкасније до 01. 02. 2020. године.

Опширније: Будући прваци

Акција: Новогодишњи пакетић

11.1.20-3a 

Ову акцију организовао је Ученички парламент наше школе, а поред Ученичког парламента, у акцију су биле укључене и наставнице Верица Лазић, Даница Баџа и учитељица Дубравка Мацут, као и сви наставници у школи.

Опширније: Акција: Новогодишњи пакетић

Успех ученика наше школе на литерарном конкурсу

ученик

 

 

Ученик IV/3, Михајло Козомара, je са својим радом на тему ,,Опустела села биће опет весела“ под менторством своје учитељице Дубравке Мацут, освојио треће место на наградном конкурсу ,,Млади чувари српске народне културе“, у организацији удружења ,,Чувари дела Вука Караџића“. На конкурс је пристигло укупно 209 ученичких радова. Од свих пристиглих, 190 радова ће се наћи у е-публикацији, чији ће уредник бити др Оливера Крупеж. Њена идеја јесте да створи е-публикацију која ће моћи да се користи како у наставним, тако и у ваннаставним активностима.

НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ 2020.

Новогодишњи и Божићни празници почињу 30.12.2019.године.

   Први радни дан је среда 08.јануар 2020.године. Парна смена је пре подне , а непарна после подне.

   Свим ученицима колектив ОШ "Стеван Сремац" жели срећне Новогодишње и Божићне празнике.

29.12.6

Посета изложби Српски краљевски портрети 1804-1941

29.12.1a 

На идеју наставница историје Мирјане Милошевић и Јелице Пендић и наставнице ликовне културе Бранкице Кончаревић, а у оквиру слободних активности Свакодневни живот у прошлости и Цртање, сликање и вајање, организована је посета изложби Српских краљевских портрета у Дому Јеврема Грујића. Изложба је посвећена двема нововековним српским краљевским породицама, Обреновићима и Карађорђевићима. На изложби су представљена дела великана српског сликарства-Паје Јовановића, Уроша Предића, Стеве Тодоровића и других уметника који су портретисали чланове краљевских породица.Уз портрете и фотографије на изложби су заступљени и уметнички и лични предмети који су припадали овим породицама.Ученици шестих и седмих разреда су са одушевљењем испратили причу о овим двема породицама и пуни утисака и сувенира вратили се кући.

Опширније: Посета изложби Српски краљевски портрети 1804-1941

Признање и похвала за наше младе спортисте

plaketaБеоградска асоцијација за школски спорт додељује плакету основној школи "Стеван Сремац" као најуспешнијој основној школи градске општине Палилула у школској 2018/19. години по учешћу и пласману на школским првенствима града Београда. 

 

Браво  за наше младе спортисте и наравно браво за наше наставнике.

Опширније: Признање и похвала за наше младе спортисте

ЗИГУРАТИ и ПИРАМИДЕ

ziguratiУченици петих разреда су уз подршку наставнице историје Јелице Пендић припремили изложбу аритектонских грађевина Старог Истока. На изложби своје место су нашле египатске пирамиде и сумерски зигурати или тзв.степенасте, односно терасасте пирамиде.

Опширније: ЗИГУРАТИ и ПИРАМИДЕ

Аја Софија

sofija

Ученици шестих разреда који су учили историју Византије уз помоћ наставнице Јелице Пендић, одлучили су да оживе најлепшу грађевину Источног Римског царства, чувену Свету Софију.Рад на макетама је био крајње забаван, а изложба је приказана у холу школе. Аја Софија или Црква Свете Мудрости била је највећа црква у Византији. Саграђена је у време цара Јустинијана у Цариграду и представља једно од највећих градитељских достигнића Византије и целог средњег века.

Опширније: Аја  Софија

претрага