Додела награда на 57. Дечијем октобарском салону у Музеју примењене уметности

Додела награда77,,Путовања, ах та путовања" је слоган под којим је одржан овогодишњи 57. дечији октобарски салон. На конкурс је пристигло преко 600 радова.

Групни рад одељења III - 3, под називом ,,Свет је књига", освојио је друго место на овогодишњем октобарском салону.

Рад се састоји из два дела, први је књига а други део је тродимензионални-весели аутобус. Књига у себи садржи фотографије, цртеже и текстуалне описе земаља које би ученици волели да посете, позивајући притом странце да се упознају са лепотама Србије. Други део рада је тродимензионални-весели аутобус који позива на путовања. Украшен је: лепезама, фото-апаратом, наочарима за сунце, даском за једрење, палмама, пирамидама, бродом, различитим путоказима, венецијанском маском и мноштвом детаља који позивају на путовање.

Опширније: Додела награда на 57. Дечијем октобарском салону у Музеју примењене уметности

Kаба

KabaКаба алази се у средини велике џамије у Меки. Каба за муслимане представља средиште света и они сматрају да је она прво што је Алах створио. Макете Кабе правили су ученици шестих разреда који на часовима историје уче о настанку ислама. Изложба радова је постављена у кабинету историје.

Обавештење за родитеље и ученике

Dobrodoslica

Школска 2022/23. година почиње у четвртак 01. септембра 2022. године.

- парна смена почиње са наставом пре подне од 8 часова.

-непарна смена почиње са наставом после подне од 14 часова.

 Пријем првака је у среду 31.08.2022. у 18:00 часова

код улаза за ученике млађих разреда (улаз код фискултурне сале).

Добро нам дошли!

 

 

Повеље радови ученика шестих разреда

1663592502513 SmallУченици шестих разреда су започели овогодишњу историјску секцију прављењем средњовековних повеља. Повеље су најпоузданији средњовековни писани историјски извор препознатљив по печату и потпису владара црвеном бојом. Радиви ученика су изложени у холу школе.

претрага