Бесплатни уџбеници 1. и 2. разред

 

 

Поштовани родитељи,

 

Како од 20.08.2021. почињу пријаве на ЈАВНИ ПОЗИВ који је расписао Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике јавних основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину, чији је рок за пријављивање 30. септембра 2021. године, у прилогу Вам достављамо обрасце који се прилажу уз пријаву, као и сам портал за пријављивање који ће бити активан од 20. августа од 00:00 часова.

 

 

Родитељи  који  су  деци  наручивали  књиге  преко  школе и започели плаћање  потребно  је  да  уплате  цео  износ како је наведено  у  уговору, пошто  ће њима  књиге   стићи  преко  школе , а новац ће им бити рефундиран на жиро рачун ( упутство је у прилогу)

 

Пријаве се подносе електронски преко следећег линка: https://portalfondacija.infostan.rs/

Све додатне информације налазе се у следећој објави Фондације:

http://www.fondzamladebeograd.rs/156-linkzaprijavu.html

 

Vesela deca iz Sremca kao partneri eTwinning projektu Our well-being

ми плешемоŠta sve mogu vesela deca iz Sremca? Mogu sve kada imaju dobar motiv i slobodu da ispolje svoju kreativnost na način koji im najviše odgovara.

Ove školske godine, petaci i šestaci (a i poneki sedmak) OŠ „Stevan Sremac“ učestvovali su u međunorodnom eTwinning projektu pod nazivom Our well-being zajedno sa dve osnovne škole iz Hrvatske, jednom osnovnom školom iz Italije i dve osnovne škole iz Srbije. Klikom na sliku možete videti radove naših učenika!

Autorke ovog projekta su Tajana Bundara (profesorka engleskog i nemačkog jezika iz Splita, Hrvatska) i Natalia Karači (profesorka engleskog jezika iz Palerma, Italija), a naša škola je učestvovala u njemu u svojstvu partnerske škole.

Teme koje su učenici istraživali odnose na zdrave stilove života (sreća, zdrava ishrana, vitamin D, dovoljna količina sna, značaj fizičke aktivnosti, uticaj muzike i umetnosti na zdravlje i slično), a ostavljena im je sloboda da predstave rezultate svojih istraživanja na način koji im najviše odgovara.

Опширније: Vesela deca iz Sremca kao partneri eTwinning projektu Our well-being

Тематски дан је реализован у оквиру семинара "Школа за 21 век"

тематски дан1У одељењу 6/5, дана 27. и 28. 5. 20201. године, реализован је тематски дан под називом Облици и њихова примена у свакодневном животу.

Тематским даном било је обухваћено шест предмета, а реализовало га је осам наставника:

  1. Енглески језик (Марина Копиловић)
  2. Математика (Мирјана Маркушић и Петар Панић)
  3. Физика (Дивна Вујашевић)
  4. Ликовна култура (Бранкица Кончаревић)
  5. Техника и технологија (др Драгана Маркушев)
  6. Информатика и рачунарство (Мирјана Микић и Сања Боснић Димић)

Опширније: Тематски дан је реализован у оквиру семинара "Школа за 21 век" 

Пролећни распуст 2021

У четвртак  29.априла   2021. године почиње   пролећни   распуст  .

    У  школу  се  полази  у  понедељак  10.маја  2021. године  и  то  парна  смена  пре  подне, а  непарна  после  подне.

    Свим  ученицима колектив  ОШ " Стеван  Сремац"  жели  весео  распуст и  срећне ускршње празнике!

Tradicionalna-uskrsnja-jaja-na-zelenoj-livadi

претрага