Зимски распуст-обавештење за ученике

           У четвртак 01. фебруара 2018. године почиње зимски распуст. У школу се полази у понедељак 12. фебруара 2018. године и то: непарна смена пре подне а парна смена после подне.

           Подела ђачких књижица је 01. фебруара 2018. године:

                       - непарна смена у 17 часова

                       - парна смена уа 18 часова

           Свим ученицима колектив ОШ ''Стеван Сремац'' жели весео распуст!

Наши HIPPO полуфиналисти

    

   h1  У категорији HIPPO 1,  од укупно 1706 пријављених кандидата из Србије, из наше школе у полуфинале пласирало се 4 ученика.

    У  категорији HIPPO 2, од укупно 899 пријављених кандидата из Србије, из наше школе у полуфинале пласирало се 2 ученика.

Опширније: Наши  HIPPO  полуфиналисти

Такмичење рецитатора у "Руском дому" и специјална награда за нашу Уну Стефановић

Письмо Татьяны к Онегину
Una1     Поводом Светског дана поезије у Руском дому је 21. марта 2017. године одржан конкурс "Очаравајући стихови". Наша ученица Уна Стефановић је добила посебну награду жирија због тачног изговора руског језика, глумачког умећа и емоционалности којима је дочарала лик Пушкинове јунакиње Татјане.

Опширније: Такмичење рецитатора у "Руском дому" и специјална награда за нашу Уну Стефановић

УПИС ПРВАКА

UPISPRVAKA1О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

         ШК. 2017/18.

 Обавештавају се родитељи који имају децу за упис у први разред шк. 2017/18. године да ће се упис вршити од 03. априла 2017. године сваког радног дана од 8 до 14 часова, а средом од 14 до 19 часова у просторији секретара школе и том приликом ће се заказивати тестирање код психолога школе.

Опширније: УПИС ПРВАКА 

Енглески без граница

ЕНГЛЕСКИ БЕЗ ГРАНИЦА

5. Међународно такмичење из енглеског језика

hippoУ суботу, 4. марта 2017. године, у нашој школи организована је прелиминарна рунда међународног такмичења из енглеског језика за ученике  од 5 – 8. разреда.

Такмичило се укупно 74 ученика наше школе, у три категорије: HIPPO 1 (ученици 5. разреда),  HIPPO 2 (ученици 6. разреда) и HIPPO 3 (ученици 7. и 8. разреда).

До сада је на HIPPO такмичењу из енглеског језика учествовало 44.000 такмичара из више од 1.500 школа из преко 10 земаља.

Опширније: Енглески  без  граница

Такмичење из енглеског језика :)

        У суботу, 04.03.2017. године одржаће се HIPPO такмичење из енглеског језика са почетком у 12 часова. Моле се сви HIPPO такмичари да буду у холу школе најкасније у 11,45 часова.

Наставна субота

        Због  надокнаде  продужетка  новогодишњих  и  божићних  празника,  субота 04.03.2017. године  ће  бити  наставни  дан  , а  настава  ће  се  одвијати  по  распореду  од  понедељка.

Изложба породичних грбова

1234       Ученици шестог разреда су осмислили свој породични грб, подстакнути грбовима средњовековних српских и европских владарских породица. Грб је симболички знак као обележје једне државе, народа, града , племићке породице или појединца. Грбови се у историји први пут јављају код крсташких ратника у 11.веку. Наука која је бави изучавањем грбова зове се хералдика.

претрага